Medobeer

Medové pivo „Medobeer“ je špeciálne remeselné kvasinkové pivo.

Pivo z medovinárstva

Medobeer vyrábame priamo v našom medovinárstve v Smoleniciach. Unikátny je svojou metódou sekundárneho dokvášania priamo vo fľaši, podobne ako najlepšie belgické špeciály. Týmto starosvetským tradičným procesom získava hodvábny profil a prirodzene jemné nasýtenie.

História

História Medobeeru je spojená s časmi dávno minulými, s nápojom Braggot. Braggot je nápoj legiend na pomedzí medoviny a piva, ktorý spája pivársku aj medovinársku tradíciu.

Smolenické farmárske pivečko

Napriek tomu, že na výrobu Medobeeru spotrebujeme nemalé množstvo lokálneho medu, nemusíte sa báť, že by bolo sladké. Med sa pridáva pred fermentáciou, takže sladkosť medu skonzumujú kvasinky a v pive zostane senzorický odtlačok medovej vône.

Asi si kladiete otázku, prečo včelári varia pivo

Po ťažkom letnom dni strávenom prácou okolo úľov aj pravovernému včelárovi padne vychladené pivo viac ako tá najlepšia medovina sveta.

Najlepšie je správne vychladené

Hoci sme včelári telom i dušou, medovina je predsa len nápoj vhodný skôr pre výnimočné príležitosti, ako na uhasenie smädu po hodinách driny na včelnici.

Medová inšpirácia

Úvodná inšpirácia vznikla v roku 2008, keď sme pri ceste z našej prvej svetovej súťaže medoviny v USA úplnou náhodou objavili u miestneho medovinára aj jeho medové pivo.

Chuť piva môže ponúknuť oveľa viac

Pivo nemusí chutiť tak, ako ho poznáme stáročia. Po objavení miestnych medovinárstiev inde vo svete naše dovtedajšie predstavy o chuti piva nahradili nové, oveľa zaujímavejšie predstavy.

Včelia farma

Postupne, ďalšími cestami po svete sme zistili, že srdcu najbližšie sú nám farmárske pivá z malých rodinných pivovarov. No a my sme popri medovinárstve aj farma. Aj keď trochu nezvyčajná, špeciálna – včelia farma… no a tak vznikla myšlienka farmárskeho medového piva.

Farmárske pivo z miestnych surovín

Nesnažíme sa chuťou napodobniť tradičné svetoznáme pivá farmárskych pivovarov z oblasti Belgicka či Francúzska. Skôr s rešpektom k prapôvodným koreňom, t.j. pivu vyrábanému na farme z miestnych surovín pre najbližšie okolie, sa snažíme robiť súčasné/autentické poňatie farmárskeho piva v našich podmienkach.

Pre najbližšie okolie

Chceme vyrábať lokálne pivo, ktoré bude odrazom toho miesta, týchto ľudí, tejto doby a miestnych surovín, ktoré bude neopakovateľné nikde inde na svete.

Snažíme sa, aby naše pivá boli pre nás špecifické

Aby odrážali miesto, dobu a ľudí, ktorí stáli pri ich vzniku.
Aby v nich bola jasná stopa, kedy a kde boli vyrobené. Smolenice sú prvou obcou malokarpatského vinárskeho regiónu, a hoci to nie je bežné, veríme, že aj pivo môže odrážať „terrior“ svojho zrodu.

Ešte ste nechutnali medové pivo?

Ešte ste nechutnali medové pivo?

Objednajte si Medobeer online

alebo si pozrite kde Medobeer kúpiť