Pred niekoľkými rokmi začala byť medovina populárna medzi barmanmi vo väčších svetových metropolách.
S takouto popularitou idú ruka v ruke aj miešané nápoje.
S takouto popularitou idú ruka v ruke aj miešané nápoje.
2 flaše Včeloviny Original
1 l sódy (môže byť aj zázvorový tonik)
0,08l alebo 0,12l ginu (alebo vodky, ak neobľubujete gin)
1 veľký pomaranč
1 veľký citrón alebo 1-2 limetky
Postup:
Pomaranče a citrón ošúpeme, odstránime jadierka a vytlačíme šťavu do veľkej servírovacej misy. Pridáme aj zvyšky ovocia(dužinu). Následne zalejeme ovocie Včelovinou a ginom vo vyššie uvedených množstvách. Všetko necháme pár hodín, ideálne cez noc odležať v chladničke. Pred servírovaním do misy pridáme sódu alebo zázvorový tonik. Sangriu si môžete ešte dochutiť jednou alebo dvomi lyžičkami medu – objavíte novú chuť!
Včelovina Original
biela alebo červená Vinea
Postup:
Do pohára si pripravíme ľad a pridáme Včelovinu s bielou alebo červenou vineou, v pomere 1:1. Ozdobíme mätou.
0,1l jablkového džúsu
0,1l medoviny
vanilka a škorica
Mäta
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame.
Podávame hriate alebo s ľadom – obe možnosti sú výborné.
0,04 l Včeloviny Original
0,02 l limetovej šťavy
sóda
mäta
trstinový cukor
ľadová drť
Postup:
Rozmačkáme mätu, cukor a limetkovú šťavu. Následne pridáme Včelovinu a dosypeme rozdrveným ľadom až po okraj pohára. Pohár doplníme sódou, ozdobíme limetkou a čerstvou mätou.