Kým sme sa dopracovali ku konečnej receptúre Včeloviny, vyskúšali sme desiatky experimentov.
Napokon sme vytvorili nápoj, ktorý patrí medzi najlepšie medoviny sveta. Prečo každému chutí?
Napokon sme vytvorili nápoj, ktorý patrí medzi najlepšie medoviny sveta. Prečo každému chutí?
Na rozdiel od väčšiny medovín, Včelovina kvasí v nízkych teplotách okolo 17 °C.
Tento spôsob výroby je náročnejší, no odmenou za trpezlivosť je, že v nápoji sa lepšie zachovajú chuťové nuansy medu.
Včelovina je výsledok dlhého experimentovania s medom. Dômyselnú chuť, akú nenájdete nikde inde, sme dosiahli využitím troch rôznych druhov medov.
Ich vyvážená kupáž je základom budúcej chuti a arómy Včeloviny.
Pri výrobe používame čistú pitnú vodu z oblasti Malých Karpát, viacnásobne filtrovanú, s vhodným pomerom minerálov.
Pri výrobe Včeloviny nepoužívame chemické konzervanty, arómy ani stabilizátory.
Základom je med, voda a majstrovstvo včelárov.
Nebolo to ľahké. Kým sme našli kvasinky, čo podávajú excelentný výkon, vyskúšali sme až 34 nesprávnych druhov. Napokon sa osvedčil tridsiatypiaty kmeň v poradí.
Latinské meno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamätáte, no dlho si budete pamätať chuť, ktorú Včelovina vďaka nemu má.